Groen en Bestrating

Groen en Bestrating

WAT DOET DE WERKGROEP?

De werkgroep richt zich op alle zaken die betrekking hebben op de groen en bestrating in Mensingeveld. Onze wijk is een groene wijk, wat heel prettig is, maar ook veel onderhoud vergt. De bestrating van de wegen en trottoirs in onze wijk zijn ook een zorgpunt van onze werkgroep.
De werkgroep fungeert tevens, namens de wijk, als aanspreekpunt èn gesprekspartner van instanties als de Gemeente en zij streeft ernaar betrokken te worden bij en inspraak te krijgen in toekomstige plannen en maatregelen.

DOEL VAN DE WERKGROEP GROEN EN BESTRATING

Het doel van de werkgroep is het creëren en behouden van een veilige en leefbare woonomgeving op het gebied van groen en van bestrating.
Groen Het onderhoud en de status van het groen in onze wijk laat nogal wat te wensen over. Uit reacties van mensen in onze wijk maken wij als Wijkbelangenvereniging op dat het groenonderhoud de grootste bron van ergernis is. Onderwerpen die hier aan de orde (kunnen) komen zijn:

  • Onderhoud van de grasvelden, hoogte van het gras, hoe vaak maaien, hoe wordt na het maaien het veld en de straten achtergelaten
  • Honden uitlaten en uitwerpselen opruimen
  • Opruimen blad
  • Snoeien van de bomen
  • Etc. etc.

Bestrating De bestrating en met name die van de trottoirs is niet overal even goed. Zeker in een wijk waar niet iedereen heel goed te been is, moet de bestrating geen problemen veroorzaken. Onderwerpen die hier aan de orde (kunnen) komen zijn:

  • Trottoirs waar de tegels los liggen of omhoog komen
  • Onkruid in de bestrating
  • Onderhoud waarvoor de bestrating wordt opgebroken en hoe na afloop de bestrating wordt achtergelaten
  • Controle op de staat van de bestrating door de gemeente en / of door de wijk

Ook hier zijn nog veel meer onderwerpen op te noemen.
Maar op dit moment heeft de werkgroep nog geen leden om deze activiteiten uit te voeren. Wij roepen dan ook iedereen op die net als wij vinden dat wij zoveel mogelijk moeten bepalen hoe er wordt omgegaan met groen en bestrating in onze wijk, zich aan te melden als lid van deze werkgroep.   
Mocht u behoefte hebben aan meer informatie of zich op willen geven voor de werkgroep dan kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u op worden genomen.