Landelijke Opschoondag van 25 maart

Zaterdag 25 maart was de landelijke opruimdag van zwerfvuil. In onze wijk Mensingeveld deden 13 leden mee en dit groepje werd aangevuld met 4 medewerkers van de Albert Heijn.

We begonnen om half tien in de kantine van de Albert Heijn, waar we getrakteerd werden op koffie en gevulde koek. Daar werden we door de gemeente voorzien van plastic zakken, prikkers, grijpers en handschoenen. Nadat we de wijk hadden verdeeld over 7 groepen gingen we enthousiast, vooral ook door het prachtige weer, op pad. Ook was er een vliegende keep die op de fiets langs de groepjes fietste om te zien of alles naar wens verliep en om eventueel extra afvalzakken aan te leveren.

Vooraf hadden we de indruk dat de hoeveelheid rommel best mee zou vallen maar dat viel toch aardig mee/tegen. Uiteindelijk werden er behoorlijk wat volle plastic zakken ingeleverd, waarbij we ons verbaasden over wat men zoal in de openbare ruimte deponeert. We waren bijzonder verbaasd en verontwaardigd dat er hondenbezitters zijn, die de uitwerpselen keurig in een plastic zakje stoppen om dat vervolgens verderop in de struiken te gooien. Wie doet nou zoiets! Aan het eind van de ochtend kwamen we weer bij elkaar om de buit in te leveren en we ervoeren dit allemaal als een welbestede ochtend.

Om 12:00 uur vertrokken we naar sportcomplex De Hullen waar we door de Gemeente werden  voorzien van soep en broodjes.  Het mag gezegd worden dat de mensen van de Gemeente en van de stichting WIN dit uitstekend hebben georganiseerd. 

Ook GBS De Rank verdient alle lof, want zij hebben met de leerlingen van de hoogste groepen op vrijdag al zwerfvuil geprikt en hiermee een project over afval afgerond. 

Volgend jaar hopen wij op nog een paar meer vrijwilligers en ook op veel minder zwerfvuil.

  • IMG_0568s
  • IMG_0570s
  • IMG_0571s
  • IMG_0582s
  • IMG_0588s

Simple Image Gallery Extended